Tehnoloogiasektori sõnum loodavale valitsuskoalitsioonile: ootame kiiret kokkulepet (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Isamaa ja Reformierakonna koalitsiooniläbirääkimiste teine päev. Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Urmas Reinsalu.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Isamaa ja Reformierakonna koalitsiooniläbirääkimiste teine päev. Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänases keerulises olukorras ootame tehnoloogiasektori esindajatena, et valitsus saaks tööd jätkata, rõhutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president Juhan-Madis Pukk.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president Juhan-Madis Pukk.
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president Juhan-Madis Pukk. Foto: Juhan-Madis Pukk

Erasektor on paljuski sõltuv ekspordist. «Niigi keerulises olukorras pärast koroonat ning käimasoleva Ukraina sōjaga seoses on ōhus ärevaid noote meie välisinvestoritelt ja partneritelt mujalt maailmast, seega on meie ootus valitsusele stabiilsus,» lausus Juhan-Madis Pukk. 

Ta lisas, et tehnoloogiasektori esindajatena tõdetakse, et vaatamata väikestele eriarvamustele, ollakse väga rahul senise IT-ministri ja valitsusega üldiselt. «Alternatiivne variant paneb meid ja meie partnereid pigem muretsema,» selgitas ta. 

«Leiame, et praegu on aeg tegutseda Eesti riigi huvides ja leida kompromissid, et liikuda selles väga keerulises majandusolukorras stabiilselt edasi. Kuna see valitsus peab tegutsema valimisteni jäänud lühikese aja jooksul, on selge, et osapooled kōiki soove ellu viia või neile rahastust leida ei jōua,» lausus ta ja lisas, et sellest võikski lähtuda ning mõistlike kokkulepeteni jõuda.

«Kuna valimisteni jäänud loetud kuud saavad olema paljude ettevõtete jaoks otsustavad hakkama saamisel, tähendab see, et valitsuse tasemel tuleb teha kõik võimalik, et nii seest- kui ka väljaspoolt vaadatuna oleksime riigina turvaline, innovaatiline ja stabiilne partner,» lisas Pukk. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles