ÜLEVAADE Johnsoni poolik taandumine võib jätta Ühendkuningriigi võimuvaakumisse (1)

Copy
Briti konservatiivide esimehe kohalt eile lahkunud peaminister Boris Johnson süüdistas eile Londonis enda ametiresidentsi ees tehtud avalduses erakonnakaaslasi tema maailma parimalt töökohalt minema sundimises. 
Briti konservatiivide esimehe kohalt eile lahkunud peaminister Boris Johnson süüdistas eile Londonis enda ametiresidentsi ees tehtud avalduses erakonnakaaslasi tema maailma parimalt töökohalt minema sundimises. Foto: Martyn Wheatley/i-images/zuma Press/scanpix

Ministrite mässu tõttu Briti konservatiivide eesotsast lahkunud Boris Johnson lubab jätkata uue parteijuhi leidmiseni peaministrina, kuigi nii opositsioonilised leiboristid kui ka mõjukad toorid nõuavad tema kiiret taandumist selleltki kohalt.

«Nagu oleme näinud Westministeris [parlamendis], on karjainstinkt võimas ja kui kari läheb liikvele, siis see liigub,» lausus Johnson eile pärast partei juhi kohalt lahkumist peaministri residentsi ees Downing Streetil, viidates valitsuse ja parlamendiliikmete vastuhakule. «Mu sõbrad poliitikas, mitte keegi pole kaugeltki asendamatu ning meie geniaalne ja darvinistlik süsteem toodab järjekordse juhi, kes on sama pühendunud selle riigi edasiviimisele rasketel aegadel.»

Nimetades Ühendkuningriigi valitsusjuhi tööd parimaks ametiks maailmas, toonitas Johnson, et on selle kaotamise üle nukker ja lubas mokaotsast järeltulijat toetada nii hästi, kui saab. Samas nimetas Johnson ekstsentriliseks talle lahkumiseks survet avaldanud parteikaaslaste soovi valitsusvahetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles