Stroomi ranna reostuse likvideerimine võib alata alles sügisel (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Reostus Stroomi rannas FOTO: Sander Ilvest
Reostus Stroomi rannas FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Stroomi ranna reostus on lokaalne, jääb juba varem tähistatud ala piiridesse ning asub põhiliselt liiva all, selgub rannikuseire andmetest. Ent menetlusprobleemide tõttu võidakse reostuse koristamisega algust teha alles mitme kuu pärast, seega pole seal jätkuvalt soovitatav supelda.

Päästeameti, keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse läbi viidud mõõtmised näitasid, et reostus asub Stroomi ranna ääres madalas vees umbes 500-ruutmeetrisel alal ning on praegu piiratud lintidega. Rand jääb avatuks, kuid ujumine on rannas mittesoovitatav, seega lehvib rannas jätkuvalt lilla lipp.

Keskkonnaamet viis Stroomil kogu rannaala ulatuses läbi veealuse pinnase seire ning keskkonnaameti nõuniku Himot Marani kinnitusel praegu reostust väljaspool teadaolevat ja piiratud ala ei leitud. «Kuigi raske kütteõli reostus on praegu piiratud alal tahkel kujul ja on segunenud pinnasega, võib see likvideerimistöid oodates tuulte, hoovuste ja muude keskkonnategurite mõjul hakata osaliselt levima,» ütles Maran.

Terviseamet võttis 8. juulil reostunud ala ümbrusest veeproovid, et määrata, kas naftasaadused kanduvad edasi ka suplusvees. Proovide tulemused selguvad uue nädala alguses ning nendest lähtuvalt antakse edasised suunised suplejate ohutuse tagamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles