Zelenskõi andis ülevaate oma visiidist Dnipropetrovski oblastisse

BNS
Copy
President Volodõmõr Zelenskõi Dnipropetrovskis Ukraina kangelasi autasustamas.
President Volodõmõr Zelenskõi Dnipropetrovskis Ukraina kangelasi autasustamas. Foto: Stringer/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi andis reedeses videopöördumises muu hulgas ülevaate päev varem Dnipropetrovski oblastisse tehtud visiidist, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

«Töötasin terve päeva teel – Dnipros ja Krõvõi Rihis. Olin meie kaitse eesliinil Dnipropetrovski oblastis. Kuulasin komandöride ettekandeid. Tänasin kõigi ukrainlaste nimel meie poisse ja tüdrukuid, kes seda piirkonda hoiavad. Andsin üle autasud Ukraina kangelastele ja Kuldtähe tankipataljoni ülemale kolonelleitnant Oleg Grudzevitšile. Tänu tema isiklikule julgusele pääses üksus kaotusteta ümberpiiramisest ja hävitamisest. Tunda on väga tugevat meest,» rääkis riigipea.

Zelenskõi sõnul külastas ta ka Dnipros asuvat Menšikovi haiglat, et isiklikult tänada riigi erilisi kangelasi ehk meditsiinitöötajaid.

«Kõiki arste ja õdesid, kes on alates 24. veebruarist iga päev päästnud meie haavatud sõjaväelasi ja tsiviilisikuid,» sõnas president.

«Nad on oma niiöelda rindel üliedukad ja päästnud tuhandete meie inimeste elud. Andsin üle riiklikud autasud meie vigastustest taastuvatele kaitsjatele. Olen tõesti väga tänulik kõigi soojade sõnade eest, mida kuulsin Dnipros ja rindel. Aitäh teile,» ütles Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles