Randades varitsevad suplejaid sinivetikad ja muud parasiidid

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Harku järve rannal lehvib praegu lilla lipp, soovitades seal ujumist vältida. Mängukaru tuleks pärast suplust puhta vee ja pesuvahendiga korralikult puhtaks kasida ning kuivatada.
Harku järve rannal lehvib praegu lilla lipp, soovitades seal ujumist vältida. Mängukaru tuleks pärast suplust puhta vee ja pesuvahendiga korralikult puhtaks kasida ning kuivatada. Foto: Kermo Benrot

Ujumiskohtades üle Eesti tasub hoida silmad lahti, kuna lisaks veereostusele on terviseamet nii mõnestki inimeste meelisveekogust avastanud näiteks sinivetikad või parasiidid, mis jätavad kehale punased täpid. 

Juuni lõpus avastati Stroomi ranna suplusalalt naftareostus, mida päästeamet on siiani käsitsi kokku kogunud ja utiliseerinud 42 kotti. Laborianalüüside ning reostuse leiukohta arvesse võttes oli võimalik kinnitada, et tegu on varasemast ajast pärit raske kütteõli jääkreostusega.

Terviseamet võttis reedel supluskohast ka veeanalüüsid, mille tulemused peaksid saabuma täna õhtul. Et kas ja kuidas reostus levib, ei ole veel teada, lehvib Stroomi rannas tõenäoliselt suvehooaja lõpuni lilla lipp ning ujumine on seal mittesoovitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles