Tallinna vanalinna pussitamise üks kahtlustatavatest võeti vahi alla

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Rendikorterist leiti vägivallatunnustega surnukeha.
Rendikorterist leiti vägivallatunnustega surnukeha. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Harju maakohtu loal vahistati teisipäeval noormees, keda kahtlustatakse välismaalasest mehe tapmises laupäeval Tallinna vanalinnas.

Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahistati 23-aastane Kirill esialgu kuni kaheks kuuks. Kahtlustuse kohaselt tapeti 37-aastane välismaalane terariistaga. 

«Kuivõrd prokuratuuri hinnangul võib kahtlustatav vabaduses viibides jätkata kuritegude toimepanemist, taotles prokuratuur eile Harju Maakohtult 23-aastase mehe vahistamist. Kohus rahuldas täna prokuratuuri taotluse ning võttis kahtlustatava kuni kaheks kuuks vahi alla,» teatas prokuratuur.

Praegu kogutud tõendite põhjal on alust arvata, et 32-aastane mees tapmises ei osalenud ning prokuratuur kohtult tema vahi alla võtmist ei taotlenud.

«Kõik sündmuse asjaolud, sh tapmise ajend ja kannatanu täpne päritolu, selguvad käimasoleva kriminaalmenetluse käigus ning hetkel me selle kohta infot ei avalda.»

Laupäeval kella 12 paiku teatati politseile, et vanalinna rendikorteris leiti 37-aastase välisriigi kodaniku surnukeha.

Politsei pidas pühapäeval kella 13.30 paiku kahtlustatavatena kinni 32-aastase ja 23-aastase mehe, kellel kehtivaid karistusi vägivallakuritegude eest ei ole. 32-aastase mehe vahistamist prokuratuur ei taotlenud.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse grupijuht Elari Haugas kirjeldas, et uurijate jaoks oli esmatähtis koguda toimepandud kuriteo kohta tõendeid, tuvastada inimesed, kes olid viimasena ohvriga suhelnud, ning võimalikult täpselt rekonstrueerida toimunud sündmused.

«Töötasime ööpäevaga läbi suure mahu turvakaamerate salvestisi, vestlesime võimalike tunnistajatega ning operatiivse töö tulemusel tuvastasime kaks kohalikku meest, kes viibisid koos kannatanuga korteris, kust hiljem surnukeha leiti.»

«Teo täpsemad motiivid selguvad edasise kriminaalmenetluse ja kahtlustatavate ülekuulamise käigus. Taoliste sündmuste puhul on prioriteediks kogukonna turvatunde taastamine, et igaüks saaks rahulikult ja ohutult tänavatel liikuda,» ütles Haugas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kelly Kruusimägi selgitas, et mehed peeti kinni kahtlustatavatena esialgu kuni 48 tunniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles