Saaremaal jäeti metsa alla 12 lõhkekeha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerija. Pilt on illustratiivne.
Demineerija. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saaremaal RMK Sopi metsavahi onni lähedalt leiti pühapäeval kellegi poolt välja kaevatud ja puu alla pandud 12 Saksa päritolu lõhkekeha.

«Arvatavasti oli keegi lõhkekehad juba varem sealt lähedalt välja kaevanud ja puu alla jätnud,» ütles Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink Saarte Häälele. Ta lisas, et lõhkekehad olid väga hästi säilinud, selgelt olid näha kestade originaalvärv ja kirjad.


Lääne-Eesti pommigrupp sai Salme vallast leitud mürskudest teate 26. veebruaril kell 15.50. Kuna Lääne-Eesti pommigrupp asub Pärnus, oleks sündmuskohale jõutud pimedas, seega lükati väljakutsele reageerimine edasi järgmistele päevadele.

Tringi sõnul leiti lõhkekehad Salme vallast RMK Sopi metsavahi onni vahetust lähedusest kuusepuu alt.

Demineerijad tegid kindlaks, et tegemist on 12 Saksa päritolu 3,7 cm lõhkekehaga, selgitas Trink, kelle sõnul hävitas pommigrupp leiu Mõntu hävituskohas ning lõhkekehad hävisid täielikult.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles