FOTOD JA VIDEOD ⟩ 20 minutit turbulentsi maa ja taeva vahel

Copy
Eesti õhuruumi kaitstakse koos Läti ja Leedu õhuruumiga Leedus Šiauliais asuvast lennubaasist ja Ämari lennubaasist.
Eesti õhuruumi kaitstakse koos Läti ja Leedu õhuruumiga Leedus Šiauliais asuvast lennubaasist ja Ämari lennubaasist. Foto: Kermo Benrot

Erinevalt tavalisest reisilennukist, kus pardale jõudes sulgub ka lennuki uks ja reisi ajal on võimalik kaaslastega muljetada, Chinooki helikopteriga lennates need ootused ei täitu.

Tallinna lennujaamast stardib lend Ämari lennubaasi täpselt kell kolmveerand üheksa hommikul. Ajakirjanikest reisiseltskonnal palutakse meelde jätta ainult kolm asja: enne pardaleminekut tuleb pähe tõmmata kaitseväe kiiver, kuulmise kaitseks kasutada kõrvatroppe ja kopterisse jõudes kohe turvarihmad kinnitada. Mitte mingil juhul ei tohi rihmasid enne vastavat märguannet lahti teha ka sihtkohta jõudes.

Briti liitlasvägede kopteri pardale minek osutub aga ootamatult keeruliseks: kopteri kahel tiivikul on meeletu jõud ning tekkinud õhumassile vastu liikumine tundub nagu mäkke ronimine. Kopteris ootab aga ees järgmine katsumus, nimelt on mootorist ja tiivikutest tekkiv müra niivõrd suur, et isegi kõrvatropid ei suuda seda summutada. Ei ole võimalik mõista ei pilootide ega reisikaaslaste juttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles