Tallinna Vabaduse väljakule võib talvel liuväli tekkida

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Harju tänava uisuplats võib tulevikus Vabaduse väljakule kolida.
Harju tänava uisuplats võib tulevikus Vabaduse väljakule kolida. Foto: Uisuplats

Tallinna linn otsib lepingupartnerit avalike liuväljade rajamiseks talvel, muuhulgas kaalutakse ka uisuplatsi rajamist Vabaduse väljakule.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet otsib hankemenetlusega partnerit liuväljade rajamiseks Harju tänava haljasalale, Nõmme Gümnaasiumi parklasse ja Mustamäele Männi parki ning külastajate teenindamiseks neil uisuplatsidel.

«Nõmmel ja Mustamäel kohustub tulevane lepingupartner teenust pakkuma viiel järgneval talveperioodil. Harju tänava haljasala uisuplatsi leping aga sõlmitakse üheks hooajaks, kuna kaalume tulevikus talvise vaba aja veetmise piirkonna loomist hoopis Vabaduse väljakule, kuhu muuhulgas tuleks ka liuväli,» rääkis abilinnapea Vladimir Svet.

Linna rajatud liuväljad on osutunud väga populaarseks nii linna elanike kui ka külaliste seas, hommikutundidel kasutavad uisuplatse tasuta linna koolide õpilased. Viimasel talvel tehti Harju tänava ning Nõmme, Mustamäe ja Lasnamäe Tondiraba pargi liuväljadele kokku üle 113 100 külastuse, nendest 40 741 olid koolide külastused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles