Viivi Luik: Mõnikord on konservatiivsus suureks kasuks (2)

Margus Haav
, reporter
Copy
Viivi Luige meelest pole kõrg- ja kommertskultuuri vaja väga rangelt lahku lüüa – kui inimene leiab kusagilt mingi olulise mõtte või tunde, siis on ta selle leidnud ning selle allikat ei saa enam hukka mõista. 
Viivi Luige meelest pole kõrg- ja kommertskultuuri vaja väga rangelt lahku lüüa – kui inimene leiab kusagilt mingi olulise mõtte või tunde, siis on ta selle leidnud ning selle allikat ei saa enam hukka mõista. Foto: Alar Truu

Kirjanik ja esseist Viivi Luik on veendunud, et kui inimene on põhilised asjad elus endale selgeks mõtelnud, siis on kergem keerulistes olukordades toime tulla.

Kohtume temaga suvisel juulihommikul Viljandis ühe restorani varjulisel väliterrassil. Asfalt on juba kuum. Linnu laulavad, raekoja kell lööb kuminal täistundi. Viivi Luik rüüpab jääkohvi ja räägib, et tema suvi ei ole ainult suvitamiseks. Kõigi tegemiste kõrval on ta ka üks nendest, kes korraldavad reedel, 15. juulil Põltsamaa kirikus visale kirikumehele Herbert Kuurmele pühendatud tänuürituse «Me hoiame nõnda ühte...». Seal on osaleda lubanud ka president Alar Karis.

Viivi Luik, suvi on täies jõus, naudite?

Olen tänavu suvel ikka tööd ka teinud! Ma ei ole kogu aeg Viljandis olnud ega suvitanud. Olen tegelenud Tallinnas oma kirjatükkidega, aga suvi on suvi. Sõjasuvi.

Ajad on üsna segased ja kui tundub, et segasemaks ei saa enam minna, siis lähevad ikka. Kuidas selle teadmisega toime tulla?

Sellega saab toime tulla niimoodi, nagu Herbert Kuurme sellega toime tuli. Tuleb endale kindlaks jääda. Oma põhimõtetele tuleb truuks jääda. Ega muud keerulist ses toimetulemises polegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles