Ekspresidentidest on enim kulutanud Kaljulaid (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Endiste presidentide ja nende abikaasade kulud katab presidendi kantselei. Vasakult Arnold ja Ingrid Rüütel, Sirje ja Alar Karis, Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski ning Ieva ja Toomas Hendrik Ilves.
Endiste presidentide ja nende abikaasade kulud katab presidendi kantselei. Vasakult Arnold ja Ingrid Rüütel, Sirje ja Alar Karis, Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski ning Ieva ja Toomas Hendrik Ilves. Foto: Фото: Mihkel Maripuu

Presidendi kantselei hüvitas aasta esimesel kuudel endistest riigipeadest kõige rohkem Kersti Kaljulaidi kulutusi, samas ei saa mõne kuu andmete põhjal teha veel järeldust, et kõige suuremad kulud on just mullu oktoobris ametist lahkunud presidendil.

Presidendi ametihüve seadus näeb ette ametist lahkunud riigipeadele ametipensioni, bürooruumid ja sõiduki koos autojuhiga. Ekspresidendid saavad võtta endale nõunikud ja abid, kes on presidendi kantselei palgal. Ka hüvitab presidendi kantselei mõistlikus ulatuses endiste riigipeade kodukulud.

«Kui palju kulub raha tänavusest eelarvest ametist lahkunud presidentide kuludeks, saab täpsemalt öelda tagantjärele, kuna kodukulud hüvitatakse ametist lahkunud presidentide ja Lennart Meri lese Helle Meri hüvitistaotluste alusel kantselei eelarvest,» selgitas presidendi kantselei pressiesindaja Epp-Mare Kukemelk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles