Võimalik vaid Tallinnas: Kalarand on juba kolm aastat suletud (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kalaranna promenaad seisis kasutusloa puudumise tõttu pikemat aega kasutuseta.
Kalaranna promenaad seisis kasutusloa puudumise tõttu pikemat aega kasutuseta. Foto: Madis Veltman

Kalamaja elanikud ei pääse juba kolmandat aastat mere äärde – üle-eelmisel aastal käis seal ehitus, alates eelmise aasta suvest aga seisab valmis ehitatud rannapromenaad ja puhkeala traataedade taga, sest linnavalitsus pole promenaadile kasutusluba andnud.

Mereäär Patareist kuni Kalasadamani on suletud. Mereäärse Kalaranna Kvartali elamud on enamjaolt valmis, promenaad on asfalteeritud. Võrkpalliplats, ronimisatraktsioonid, pingid ja igasugune muu puhkeala inventar on ammu kohal, kuid kogu see ilu on piiratud moodulaedadega. Tõsi küll, moodulaiad on mõnes kohas paigast ära tõstetud ja ilusatel suveõhtutel veedetakse promenaadil aktiivselt vaba aega. Ametlikult seal aga kedagi olla ei tohiks.

Linnaametnikud viitavad probleemidele ehitisregistriga, mis ei lase kasutusluba digiallkirjastada, kuigi need probleemid algasid alles tänavu kevadel, kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) tegi mai lõpus ehitisregistris põhjalikke uuendusi, pärast mida register enam korralikult ei toimi. Promenaadi kasutusloa venimist ei saa aga ainult registri süüks ajada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles