Kümnetel Tallinna tänavatel alaneb piirkiirus 30 km/h (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Endla tänaval alandatakse piirkiirus 40 km/h.
Endla tänaval alandatakse piirkiirus 40 km/h. Foto: Eero Vabamägi

Paljudel Tallinna tänavatel langetatakse lubatud piirkiirused paljudel tänavatel 30 km/h ja südalinna piirkonna suurematel tänavatel 40 km/h.

Kiirusepiirang 30 km/h kehtestatakse peamiselt Kesklinna, Pelgulinna ja Nõmme linnaosas, kokku 69 tänaval. Need on Kivimurru, Tuulemäe, Sikupilli, Katusepapi, Lasnamäe, Majaka põik, Tuha, Killustiku, Metalli, Lahepea, Soodi, Sõudebaasi, Sõjakooli, Rivi, Tuisu, Madara, Tulika põik, Tulbi, Kassi, Mäealuse, Teaduspargi, Kivinuka, Heli, Laulupeo, Kunderi põik, Jakobsoni, Lastekodu, Jakobi, Gildi, Püssirohu, Mõigu, Korgi, Juhtme, Vati, Lambi, Tuukri põik, Karu, Aedvilja, Nafta, Bensiini, Filmi, Värava, Näituse, Võidu, Kagu, Karusmarja, Sinilille, Nelgi, Astri, Aate, Pihlaka, Mahla, Mulla, Härjapea, Roo, Preesi, Aarde, Vaniku, Õle, Heina, Nabra, Pebre, Timuti, Kõrre, Taime, Orase, Nisu, Rukki ja Luste. Töödega alustati juulis ja need on plaanis lõpetada kooliaasta alguseks.

Kiirusepiirang 40 km/h on plaanis südalinna piirkonna 11 suuremal tänaval, sealhulgas Toompuiesteel, Paldiski maanteel Kaarli puiesteel, Pärnu maanteel, Rävala puiesteel, Mere puiesteel, Narva maanteel ning Tehnika, Luise, Endla ja A. Laikmaa tänaval. Töödega on plaanis alustada septembris.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on südalinnas piirkiiruse alandamise eelduseks fooriprogrammide ümberseadistamine, mis võib paraku spetsialistide nappuse tõttu võtta planeeritust rohkem aega. «Foore ümber seadistamata piirkiiruste langetamisega soovitud tulemust ei saavutata,» nentis Novikov.

Tallinna tänavatele rajatakse ka 28 uut teekünnist. Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on linna eesmärgiks rahustada sellega liiklust ja vähendada sellega liiklusõnnetusi. «Tegemist on tõstetud ala künnistega, mis täidavad hästi oma eesmärki, sundides sõidukijuhte alandama kiirust ja olema tähelepanelik. Samas on need liiklejatele ohutumad kui plastmassist või kummist valmistatud musta-kollasetriibulised künnised,» selgitas Svet.

Künniste ehitustööd algasid 7. juulil ja kestavad orienteeruvalt kuu aega. Künnised rajatakse Ümera tn 28a, Paepargi tn 17, Virbi tn 8, Roo tn 21a, Laevastiku tn 2, Suur-Patarei tn 9, Neeme tn 8, Herne tn 11, Virmalise tn 28, Uus Maailma tn 13, Vikerkaare tn 21 ja 38 vahel, Rahu ja Kärje tänava ristmikul, Sõpruse pst 251, Ehitajate tee 74 ots, Ehitajate tee 68 ots, Rivi tn 4, Mustamäe tee 29, Kajaka tn 49, Õismäe tee 124, Veerise tn 1, Luisu tn 5, Aianduse tee 1, Astla tee 37, Siniladva tn 8 ning Kase ja Urva tänava ristmiku alale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles