Zelenskõi tänas Ukraina lipuga Mariupoli tänavatele tulnud meest

BNS
Copy
Kaader Mariupolist.
Kaader Mariupolist. Foto: ANDREY BORODULIN/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tänas esmaspäevaõhtuses videosõnumis Ukraina lipuga Mariupoli tänavatele tulnud meest, teatas ukrainlaste meediakanal Unian.

Zelenskõi kutsus ukrainlasi ühtlasi üles levitama kõikjal, kus vähegi võimalik, tõde ja rääkima võimaluse korral inimestega ajutiselt okupeeritud Ukraina aladel.

«Täna levitasid uudistekanalid fotot Mariupolist pärit mehest, kes väljus linna tänavatele Ukraina lipuga. Ta läks draamateatri hoone jäänuste juurde, mille Vene väed hävitasid. See oli väga julge. Ja ma tahan teda selle teo eest tänada,» ütles president.

Zelenskõi märkis, et see mees on üks paljudest ukrainlastest, kes ootavad Ukraina naasmist ega nõustu mingil juhul okupatsiooniga.

Presidendi sõnul hoiab Venemaa enamikku ajutiselt okupeeritud alade elanikest infovaakumis ja söödab neile igapäevaselt ette uusi valesid Ukraina kohta.

«Kuid vaatamata propagandale ja hirmutamisele ei unusta inimesed Ukrainat, vaid ka näitavad seda, mida nad tegelikult mõtlevad ja tahavad. Me pole neid päevakski unustanud. Ja ma palun teilt kõigilt, kellel on selleks kontakte ja võimalusi: edastage okupeeritud territooriumile tõelevastavat informatsiooni, toetage meie sealset rahvast, levitage seal tõde. Igal viisil, mida te tõhusaks peate,» ärgitas riigipea.

Presidendi sõnul peaksid kogu maal «meie inimesed ukrainlastelt Ukrainast kuulma».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles