Tallinna haridusameti juhiks saab senine Saksa gümnaasiumi direktor

Postimees
Copy
Tallinna Saksa gümnaasiumi direktorist saab Tallinna haridusameti juht.
Tallinna Saksa gümnaasiumi direktorist saab Tallinna haridusameti juht. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus nimetas täna haridusameti juhataja ametikohale alates 1. augustist Tallinna Saksa gümnaasiumi direktori Kaarel Rundu.

Haridusameti juhataja valiti konkursi korras, valikukomisjoni kuulusid linnakantsler Kairi Vaher (komisjoni esimees), abilinnapea Vadim Belobrovtsev, linna personalidirektor Vilve Raik ja välise eksperdina Urve Läänemets.

Kokku tuli konkursile 38 avaldust, valikukomisjon viis läbi videointervjuu kuue kandidaadiga ja seejärel kutsus nelja neist ka vestlusele. Komisjon tegi ettepaneku nimetada haridusameti juhataja ametikohale Kaarel Rundu.

Tallinna haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev mainis, et haridusameti juhataja ametikohale pretendeeris mitu tugevat kandidaati, mis oli väga positiivne.

Abilinnapea sõnul on Kaarel Rundu tugevuseks Tallinna haridusmaastiku põhjalik tundmine – seda nii kooli psühholoogi, õppejuhi, koolijuhi kui ka Tallinna Koolijuhtide Ühenduse eestvedajana.

«Kaarlit hinnatakse heade koostööoskuste ja erialase pädevuse tõttu, mida ilmestab näiteks tema juhitud kooli – Tallinna Saksa Gümnaasiumi – töötajate kõrge rahulolu oma tööga. Koolijuhina on ta väga hästi kursis ka sellega, millised on haridusasutuste ootused haridusametile ja usun, et see on edasisele koostööle kindlasti kasuks,» märkis Belobrovtsev.

Kaarel Rundu peab Tallinna haridusameti juhi rollis oluliseks selguse ja läbipaistvuse suurendamist otsustusprotsessides, samuti suhtlemiskultuuri ning haridusameti nõustavat ja kaasavat rolli.

Kaarel Rundu on lõpetanud Tallinna ülikooli (psühholoogia bakalaureus ja hariduse juhtimise magister) ja Akadeemia Nordi (psühholoogia magister). Tallinna Saksa gümnaasiumi direktoriks sai ta 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles