Tervisepoliitika hall kardinal naaseb ministeeriumi

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Maris Jesse on taas sotsiaalministeeriumis – temast sai vastse tervise- ja tööministri Peep Petersoni nõunik.
Maris Jesse on taas sotsiaalministeeriumis – temast sai vastse tervise- ja tööministri Peep Petersoni nõunik. Foto: Erik Prozes/kollaaž

Eelmisel suvel Kaja Kallase (RE) algatusel sotsiaalministeeriumi asekantsleri kohalt ära saadetud Maris Jesse on Kallase juhitava valitsuse juures tagasi.

Nimelt tõi vastne tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) 54-aastase tervishoiuametniku enda juurde nõunikuks. Varem – nii koroonapandeemia ajal kui ka enne seda – tervisepoliitika halliks kardinaliks tituleeritud Jesse täidab seega lünga, mis minister Petersoni pädevuses võib tekkida: kuigi Peterson on olnud haigekassa nõukogu liige, on ta ametiühingute keskliidu pikaajalise juhina spetsialiseerunud pigem just tööturu teemadele.

Ministeeriumist lahkus Jesse alles eelmisel aastal. Mullu juunis selgus, et ta ei kandideeri tagasi sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleriks. Ühe põhjendusena tõi ta välja, et soovis keskenduda kitsamatele lõikudele, kuid asekantslerina pidanuks vastutama kogu valdkonna eest. Koroonapandeemia ajal kasvas töökoormus aga veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles