Avatud talude päeval saab külastada üle 300 talu

BNS
Copy
Avatud talude päev.
Avatud talude päev. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üle Eesti sel nädalavahetusel peetaval avatud talude päeval avavad huvilistele oma väravad üle 300 talu ning ettevõtte.

Avatud talude päeva põhipäev on küll pühapäeval, 24. juulil, kuid enamik taludest on külastajatele avatud juba päev varem, teatas teisipäeval maaeluministeeriumi pressiesindaja.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on tegu iga-aastase suvise suursündmusega. «Avatud talude päev annab suurepärase võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine ning kui mitmekesine on maaelu,» ütles Kruuse.

«Juba kaheksandat korda ootavad nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud kõiki huvilisi külla. Külastajaid ootavad põnevad loomad ja taimed, huvitav põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid, töötoad ja veel palju huvitavat. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma eripärasid, ning iga külastaja leiab kindlasti endale sobivast piirkonnast mõne toreda talu, mida avastada. Talude kaetus on üle Eesti väga hea,» lisas minister.

Selleaastase ürituse maskott on vasikas Viss. Vasikas on tänavu eriti sobilik esindusloom, sest Eesti 2022. aasta toidupiirkond Järvamaa tõstab esile just piimandust.

Avatud talude päeval osalevate talude kaarti näeb ürituse ametlikul veebilehel või skannides nutiseadmega ürituse visuaalidelt QR-koodi. Tänavu rõhutakse taas kord keskkonnahoidlikkusele: talude paberkaart on leitav vaid 14. juuli ja 21. juuli Maalehe paberlehe vahelt.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eestimaa Talupidajate Keskliit ning Maaleht. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles