Parimad mereäärsed pärlid, kus suve nautida! Siit leiad parimad kohad!

Copy
Foto: Shutterstock

Haapsalu jahisadam üllatab

Haapsalus, aadressil Westmeri 3 asuvas jahisadamas avas sel suvel esimest hooaega uksed sadamaresto Grand Holm Marina by MuSu, väike sõsar suveresto Tallinnas Nõmmel asuvale MuSu restole, kus saab mõnusa toidu ja joogi kõrvale imetleda värvilist vaatemängu, mida pakub merre loojuv päike.

Pehme suvetuul paitab põski ning vee peal kiiguva alla tõmmatud purjedega väikelaevad. Kui tibutab vihma, on võimalik varjuda kaitsva katuse alla või peituda suurte akendega siseruumi. Menüügi on mereäärne – sealt leiab mereannisuppi, siiakala, soolalõhet, hiidkrevette, sinimerekarpe, aga ka vasikapõske eriti mahlases punaveinikastmes ning vahemerepärast kana Milanese moodi. Sadamaresto tekitab erilise tunde nagu polekski me Eestis. Vaade on lummavalt maaliline.

Magustoitude valikust leiab rabarberi panna cotta, tummise šokolaadikoogi kirsikatmega ning itaaliapärase jäätise Amaretto likööriga. Igale maitsele on midagi.

Grand Holm Marina mahutab kuni 70 inimest ja on võitnud kiirelt Haapsalu puhkajate ja kohalike südame. Restoran paikneb jahisadama peahoones, kus on võimalik nautida merevaadet iga ilmaga. Lisaks heale söögile saab nautida ka suviseid kokteile ja mokteile.

Kuna tegemist on suverestoga, on lummava vaatega söögi- ja joogikoha uksed avatud kuni augusti lõpuni. Resto laval loovad meelolu muusikud. Seal on üles astunud Ines ning 27. juulil toimub seal Alen Veziko kontsert. Sadamaresto on koht, kuhu võivad tulla kõik – nii pered lastega, noored kui vanad, seltskonnaga ja üksinda. Igaüks on väga oodatud!

Lebolaga lounge Pärnu rannaliival

Pärnu rannaliival tegutseb kolmandat suvehooaega kuum rannabaar Põks – see on luidete vahele rajatud õdus vabaõhu lounge, kus saab süüa juua ja mõnusa muusika saatel tantsida.

Põks baar on ehitatud 1988. aasta nõukogudeaegsesse matkabussi ning selle kõrvale otse liivale on rajatud mõnus patjade, tekkidega kaetud ning valguskettidega ümbritsetud lebola. Mis saab olla veel toredam, kui kinnitada keha ja nautida kokteile ning päikeseloojangut otse rannaliival võrkkiiges lesides või patjadel pikutades.

Toiduks pakutakse rannabaaris Mehhikost inspireeritud kolmes erinevas võtmes tacosid – on klassikalised mehhiko stiilis, pisut ameerikalikumad ja aasia stiilis tacod. Nagu reisiks einet valides ümber maailma.

Jookide valik on mitmekesine. Mittealkohoolsete jookidest valmistatakse looduslikult karboniseeritud kääritatud teed ehk kombuchat, pressitakse apelsinidest värsket mahla. Ja loomulikult ei saa rannas ilma jäätiseta.

Rannabaari asutasid noored pärnakad, kes tahtsid, et Pärnus oleks veel juures üks mõnus paik, kuhu suvitama saaks tulla. Puhkus, avarus ja tšill olemine loob tunde nagu viibiks kusagil lõunamere ääres, kus valitseb igavene suvi ja kus tantsitakse hiliste öötundideni.

Põksu saab tulla koos sõpradega kokteili ja tacosid mekkima, aga ka näiteks piknikut pidama. Seltskonna jaoks kaetakse laud, valmistatakse söögid-joogid ja valitakse mõnus muusika.

Nädalavahetustel on Põksu ümber suurem melu – seal tehakse elavat muusikat. Üles astuvad DJd, live esinejad ja bändid.

Kui nädala sees on rannabaar avatud kella 12-12, siis nädalavahetustel kestab pidu kella kahe või kolmeni öösel. Kuna tegu on avatud baariga, ollakse sõltuvad ilmast.

Rannahotelli ja Terviseparadiisi vahelisel alal asuv rannabaar Põks on avatud 31. augustini.

Copy
Tagasi üles