HIMARS laiendab Eesti löögirusika vaenlase territooriumile (22)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kusti Salm ja HIMARS.
Kusti Salm ja HIMARS. Foto: Kollaaž

Ameerika Ühendriikidelt hangitavad HIMARSi (lühend ingliskeelsetest sõnadest High Mobility Artillery Rocket System – kõrge mobiilsusega suurtükiväe raketisüsteem) raketisüsteemid annavad Eestile esimest korda võimaluse mõjutada vaenlast tema enda territooriumil, seni on kaitsevägi olnud võimeline astuma sõjas vastu Eestisse tunginud vaenlasele.

«See ongi põhjus, miks me HIMARSid ostame. Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem on kirjeldanud oma sõjalistes nõuannetes, et just sellist efekti soovitab ta kaitseväe tugevdamiseks saavutada. Kui saame vastast tema oma territooriumil mõjutada, loob see tema jaoks operatsioonilise dilemma,» ütles kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm.

HIMARSide olemasolul muutub Eesti ründamine Venemaa jaoks võrreldes praegusega tunduvalt kallimaks ning sunnib sõjaväe juhtimist ja varustusteid ümber struktureerima. Venemaa peab Eesti ründamiseks leidma alternatiivseid võimalusi ja see muutub keerulisemaks. «Meie eeldus on, et see peaks sundima vastast oma tegevust muutma ja seeläbi heidutama,» rääkis Salm.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles