Zelenskõi: Ukraina valmistab ette otsuseid Euroopa elus osalemiseks

BNS
Copy
Alexander Schallenberg, Volodõmõr Zelenskõi ja Jan Lipavský Kiievis.
Alexander Schallenberg, Volodõmõr Zelenskõi ja Jan Lipavský Kiievis. Foto: HANDOUT/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi rääkis kolmapäevases videopöördumises, et Ukraina valmistab ette ajaloolisi otsuseid ühinenud Euroopa elus osalemiseks.

Riigipea sõnul arutas ta päeval Kiievit külastanud Austria ja Tšehhi välisministritega kohtumisel Venemaale avaldatava surve suurendamist ja Ukraina täiendavat toetamist.

Zelenskõi kinnitusel tänas ta mõlemat riiki juba antud abi eest ja tõi välja lähituleviku vajadused.

«Tšehhi on Euroopa Liidu eesistujariik ja seetõttu meie jaoks eriliselt oluline. Selle kuue kuu jooksul peame astuma elementaarseid samme, et valmistuda läbirääkimiste alustamiseks Ukraina Euroopa Liidu liikmelisuse üle,» lisas president.

Zelenskõi sõnul vestles ta ka Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Charles Micheliga.

«Põhiteemade hulgas oli Ukraina rahaline toetamine. Valmistume järgmiseks Ukraina ja Euroopa Liidu tippkohtumiseks, aga ka meie riigi institutsionaalseks tugevdamiseks teel ühendusse. Peagi võib sellega seoses olla olulisi uudiseid - me valmistame ette mõningaid ajaloolisi otsuseid meie osalemiseks ühtse Euroopa elus,» rääkis president.

Kiievisse saabusid kolmapäeval visiidile Austria välisminister Alexander Schallenberg ja Tšehhi välisminister Jan Lipavský.

«Hea meel, et olen lõpuks ometi koos oma kalli ametivenna Jan Lipavskýga tagasi Ukrainas. Kohutav on vaadata, mida Venemaa jõhker agressioonisõda selle kauni riigi ja rahvaga on teinud. Jätkame Ukraina kõrval seismist,» kirjutas Schallenberg muu hulgas sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles