Kalevi jalaväepataljon sai uue ülema

Postimees
Copy

Kaitseväe Jõhvi linnakus toimus eile Kalevi jalaväepataljoni ülema vahetustseremoonia. 2019. aasta märtsist väeosa juhtinud kolonelleitnant Ain Tiidrus andis pataljoni juhtimise üle major Argo Sibulale.

«Kalevi jalaväepataljoni ülemaks olemine on andnud väga väärtusliku kogemuse. Soovin pataljoni isikkooseisule jõudu ja jaksu edaspidiseks, sest väljaõpe ei lõpe kunagi,» ütles kolonelleitnant Ain Tiidrus. «Olen rahul, et väeosa võtab üle major Sibul, kes on väga kogenud ja igati sobilik pataljoni juhtima. Soovin talle edu uuel ametikohal.»

Kolonelleitnant Tiidrus tõi pataljoni viimaste arengute hulgas välja 220. kilomeetri pikkuse kolimise ida suunas Paldiskist linnakust Jõhvi linnakuse, millega üksus hästi hakkama sai ja on uues kohas sisse elanud. Kolonelleitnant Tiidruse edasine teenistus jätkub kaitseväe peastaabis.

Linnaku lipuplatsil toimunud pidulikul tseremoonial tänas kolonelleitnant Ain Tiidrus jalaväepataljoni isikkooseisu toetuse eest, mis tal on ülemaks olles olnud. Peale seda anti pataljoni lipp uuele ülemale.

«Soovin panustada maksimaalselt heasse väljaõppesse, et tulevane reservväelane saaks võimalikult hea kuvandi ajateenistusest,» ütles major Sibul. «Ülemaks olemine on kohustus teha rohkem, mitte vähem. Seetõttu nõuan palju oma alluvatelt, kuid endalt nõuan veel rohkem.»

Major Sibul lisas, et on olnud 2009-2010 Kalevi jalaväepataljoni sõjaaja kompaniiülem ning seetõttu pole väeosa talle võõras. Kuna talle meeldib ka sporti teha, siis on talle hingelähedane kalevlaste taust ja seos spordiseltsiga – ajaloolist sportlikku vaimu tuleb hoida ja tugevdada. Enne Kalevi jalaväepataljoni ülemaks tulekut õppis ta Prantsusmaal École de guerre staabikolledžis.

1. jalaväebrigaadi Kalevi jalaväepataljoni ülesanne on välja õpetada lahinguvõimelisi mehhaniseeritud reserv manööver- ja toetusüksusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles