Uut valitsust tabas esimene isikuprobleem (4)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Peep Peterson nimetati uue valitsuse tervise- ja tööministriks esmaspäeval. Nüüd on seda otsust saatmas kriitilised küsimused.
Peep Peterson nimetati uue valitsuse tervise- ja tööministriks esmaspäeval. Nüüd on seda otsust saatmas kriitilised küsimused. Foto: Sander Ilvest

Värske tervise- ja tööministri Peep Petersoni (SDE) ametisse sobivuse asjus on tekkinud kahtlusi, justkui läheks tema ministriks määramine vastuollu eelmise valitsuse mullu 18. märtsil vastu võetud lobistidega suhtlemise hea tavaga.

Muu hulgas on tavas kirjas, et lobistideks võivad olla näiteks ametiühingud – seega peaks ka ametiühingute keskliidu juht Peterson liigituma lobistiks. Kui ametiisik vahetult enne ametisse asumist töötas lobistina, peaks ta juhendi järgi aasta jooksul hoiduma toimingutest ja otsustest eelnevalt esindatud lobisti või tema esindatava suhtes. Seega peaks Peterson end ministrina taandama otsustest, mis puudutavad ametiühinguid.

Valitsuse kehtestatud lobistidega suhtlemise hea tava sõnastus on selline, et kui endine ametiühingute keskliidu juht Peterson ei taanda end tööturgu puudutavatest otsustest, läheks ta tavaga vastuollu, ütles Postimehele õiguskantsleri kantselei direktor Olari Koppel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles