Zelenskõi sõnul on Ukrainal suur potentsiaal rindel edu saavutamiseks

BNS
Copy
Ukraina sõdurid tulistamas rindel haubitsast M777.
Ukraina sõdurid tulistamas rindel haubitsast M777. Foto: Gleb Garanich/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi teatas neljapäevases videopöördumises Ukrainal on märkimisväärne potentsiaal rindel edasiliikumiseks ja okupantidele valusate kaotuste tekitamiseks, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

Zelenskõi sõnul nõustusid sellega osalejad ülemjuhatuse peastaabi varem päeval korraldatud kohtumisel, mis tõi kokku kaitse- ja julgeolekusektori võtmetähtsusega juhid.

President tõi välja, et kohtumisel kuulati ettekandeid sõjaväeluure juhilt Kõrõlo Budanovilt, välisluureteenistuse juhilt Oleksandr Litvinenkolt, Ukraina relvajõudude ülemjuhatajalt Valeri Zalužnõilt, kaitseminister Oleksi Reznikovilt ja siseminister Denis Monastõrskilt.

Lisaks liitus peakorteri koosolekuga otse rindejoonelt maavägede ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrski.

«Arutasime hetkeolukorda rindel ja Ukraina ümbruses. Määratlesime mõnedes taktikalistes valdkondades ülesanded oma positsioonide tugevdamiseks. Ja töötasime väga sisuliselt vägedele uusimate relvade tarnimise teemal. Peame veel löökidel vaenlase vastu intensiivsust suurendama,» rääkis Zelenskõi.

«Kohtumisel osalejad nõustusid, et meil on märkimisväärne potentsiaal oma jõudude rindel edasiviimiseks ja sissetungijatele uute valusate kaotuste tekitamiseks,» sõnas president.

Zelenskõi lisas, et täna toimusid vestlused ka Ühendriikide presidendi riikliku julgeoleku nõuniku Jake Sullivani ja USA staabiülemate ühendkomitee esimehe kindral Mark Milleyga, kellega arutati taaskord Ukraina ja USA kaitsevaldkonna koostöö võtmeküsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles