Õiguskomisjoni esimeheks valiti Heljo Pikhof

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Erakogu

Riigikogu õiguskomisjoni esimeheks valiti Heljo Pikhof (SDE) ja aseesimeheks Marek Jürgenson (KE).

Pikhof oli riigikogu õiguskomisjoni esimees ka aastatel 2015–2016.

Komisjonis toimusid valimised, kuna parlamentaarse tava kohaselt uus koalitsioon valib kõigis komisjonides uued esimehed ja aseesimehed.

Õiguskomisjoni kuuluvad veel Toomas Järveoja, Sulev Kannimäe, Uno Kaskpeit, Tarmo Kruusimäe, Jaanus Karilaid, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Anti Poolamets, Urve Tiidus ja Vilja Toomast.

Ülejäänud komisjonides on valimised plaanis esmaspäeval. Rahanduskomisjoni esimees ja aseesimees jäävad samaks ja seal valimisi ei toimu.

Riigikogus on 11 alatist ja kolm erikomisjoni. Riigikogus töötavad julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon, korruptsioonivastane erikomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon.

Õiguskomisjon on riigikogu alatine komisjon, mille tööala on väga ulatuslik. See tegeleb eraõiguse, kriminaalõiguse- ja sisejulgeolekualaste eelnõudega, samuti politsei- ja piirivalveteenistust ning päästeteenistust reguleerivate eelnõudega. Komisjoni tööalas on ka advokaatide, notarite, vandetõlkide, kohtutäiturite ja pankrotihaldurite tegevust korraldavad seadused ning valitsuse tegevuse ja reformide rakendamise kontroll oma valdkonnas piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles