LUUBI ALL Kuidas väljas söömisest sai luksus (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Lasnamäel asuvas Gourmet Sööklas premeeris näljane ajakirjanik end moosiga serveeritud kohupiima-toorjuustukreemiga, mis maksis 2.50. Oli maitsev, kuigi mitte nii soodne, et tormata sellest kõigile rääkima.
Lasnamäel asuvas Gourmet Sööklas premeeris näljane ajakirjanik end moosiga serveeritud kohupiima-toorjuustukreemiga, mis maksis 2.50. Oli maitsev, kuigi mitte nii soodne, et tormata sellest kõigile rääkima. Foto: Kermo Benrot

Sõna «bistroo» tähendab üldjuhul väikest ja pretensioonitut söögikohta, kuid Noblessneri kai ääres juba mõnda aega tegutsenud Lore bistroo, mis defineerib end ka kui Kalamaja kogukonna kogunemiskohta, ei ole tuntud odavate hindade poolest. 25 eurot läheb selles bistroos maksma «röstitud veisesisefilee türgi ubade, marineeritud ahjusibulate ja koorese konjaki-piprakastmega» ning kui valite selle juurde ka friikad (6.50), ületab prae koguhind märgilise 30 euro piiri. Kenal päikselisel päeval paistavad lauad bistroo ees aga täis olevat ning aeg-ajalt kannab tuul eemalt vaataja kõrvu mahedas meretuules kvaliteetaega veetvate einestajate rahulolevat jutukõma ja summutatud naerukilkeid.

Üks Lore bistroo omanikest Kristjan Peäske lausub, et veisesisefilee on terviklik toit, mis ei nõua juurde mingeid friikartuleid. Lore bistroo olla nimelt «kolme käigu koht», kus klient peaks kontseptuaalselt tahtma valida endale menüüst ka eelroa (5.50–14 eurot) ja magustoidu (8–13 eurot). Need, kelle rahakott seesuguste hindade peale end kortsu ehmatab, ei einesta ilmselt ei Noblsessneri kail ega ka hotelli Telegraaf elegantses Tchaikovskys, kus «veisefilee veisesaba confit’ga, kartuli-porrukreemi, sibulapüree ja Madeira Demi-Glace kastmega» eest küsitakse 31 eurot; ei NOAs, kus «Uruguai erefort veise antrekoot rohelise spargli, kartulikreemi ja béarnaise kastmega» maksab 39 eurot, ega Glorias, kus fleur de sel-aurukartuli, pähklivõi ja peterselli seltsis pakutava merikeele eest tuleb välja käia 44 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles