Alltöövõtjad lahkuvad Viljandi haigla ehituselt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Uus valitsus arutas oma esimesel istungil Viljandi haiglale lisaraha andmist ja otsustas ehituse lülitada Euroopa taasterahastu programmi.
Uus valitsus arutas oma esimesel istungil Viljandi haiglale lisaraha andmist ja otsustas ehituse lülitada Euroopa taasterahastu programmi. Foto: Elmo Riig

Viljandi kesklinna kerkiva haigla-tervisekeskuse ehitusel korjavad töömehed asju kokku ning mitu alltöövõttu on tühistatud. Mis ehitusest edasi saama hakkab, seda ei ütle tellija ega peatöövõtja. Ehituse tellijat ehk sihtasutust Viljandi Haigla esindav Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) ja peatöövõtja Fund Ehitus jäävad suheldes väga napisõnaliseks. Nende kinnitusel ehitus käib, kuid olukord on äärmiselt keeruline ja edasise kohta seletusi anda pole võimalik.

Alltöövõtjana ametis oleva Viljandi ettevõtte Suja Ehitus tegevjuht Rando Sepp kinnitas, et tema ettevõte tõmbab objektil otsi kokku, ehkki tööd oleksid pidanud haigla ehitusel jätkuma veel pikalt. Suja Ehituse ülesanded olid näiteks väljakaeved ja trasside rajamine.

«Eesti riik ei saa aru, et ehituse kallinemine on seotud Ukrainas alanud sõjaga, ning on arvamusel, et see on ettevõtja risk,» rääkis Sepp ärritunult ja leidis, et see on äärmiselt vale arusaam.

Lisaks Suja Ehitusele lõppes haigla ehitusel töö VMT Betoonil. Ettevõtte juhi Loit Kivistiku sõnul saadeti eelmise nädala hakul teele viimane masinatäis vedelat segu ning peatöövõtja tühistas ka kokkuleppe, mille järgi oleks nüüd pidanud jätkuma tehases betoonelementide tootmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles