Bahama ranniku lähedal sai surma vähemalt 17 Haiti sisserändajat

Copy
Õnnetuses ellujäänud migrandid.
Õnnetuses ellujäänud migrandid. Foto: ROYAL BAHAMAS DEFENCE FORCE/Scanpix

Bahama ranniku lähedal sai pühapäeva hommikul kiirpaadiga juhtunud õnnetuses surma 17 Haiti sisserändajat, teatasid võimuesindajad.

«Päästemeeskonnad tõid veest välja 17 surnukeha, kelle seas 15 naist, üks mees ja üks imik,» teatas peaminister Philip Davis.

Veel 25 inimest päästeti ja anti tervishoiuametnike hoole alla. Vähemalt üks inimene on endiselt teadmata kadunud. Otsingud jätkuvad.

Esialgsed uuringud näitavad, et aluse pardal oli umbes 60 inimest. Võimuesindajad usuvad, et paat oli teel Florida osariigis asuvasse Miamisse ja tegemist inimsmugeldamisoperatsiooniga.

Arvatakse, et alus läks saare rannikust 11 kilomeetri kaugusel ümber tormise ilma tõttu.

«Käimas on mitut ametit hõlmav uurimine, mis kaasab ka Bahama politsei- ja kaitsejõude, et teha kindlaks migrantide surmaga lõppenud arvatava inimsmugeldamise operatsiooni kõik asjaolud», öeldi valitsuse avalduses.

Haiti peaminister Ariel Henry kirjutas hiljem sotsiaalmeedias, et Bahama rannikul suri 17 tema kaasmaalast.

«See uus tragöödia kurvastab sügavalt kogu rahvast. Kutsun taaskord üles rahvuslikule leppimisele, et lahendada probleemid, mis sunnivad meie vendi, õdesid ja lapsi meie maalt põgenema,» sõnas peaminister.

Ameerika vaeseim riik seisab silmitsi ägeda poliitilise, majandus- ja julgeolekukriisiga.

Märtsis jõudis umbes 300 Haiti migranti Ühendriikidesse pärast seda, kui nende puualus Florida Keysis asuva eraklubi lähedal madalikule sõitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles