Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Jaapanis hukati noarünnakus seitse inimest tapnud mees

Copy
Kaader rünnakupaigast.
Kaader rünnakupaigast. Foto: JIJI PRESS/SCANPIX

Jaapanis hukati teisipäeval Tomohiro Kato, kes mõisteti surma pealinnas Tokyos seitsme inimese noaga tapmise eest 2008. aastal, teatas kohalik meedia.

Veoautoga rahva sekka sõitmisest alguse saanud veresaun leidis aset Akihabara niiöelda elektroonika- ja meelelahutuspiirkonnas.

Justiitsministeerium ei soovinud koheselt rahvusringhäälingu NHK ja teiste väljaannete informatsiooni kommenteerida.

«Ma tulin Akihabarasse inimesi tapma. Polnud vahet, keda ma tapan,» ütles Kato hiljem ülekuulamisel politseinikele.

Pankuri poeg Kato kasvas üles Jaapani põhjaosas asuvas Aomori prefektuuris, kus ta lõpetas keskkooli. Mees kukkus ülikooli sisseastumiseksamitel läbi ja õppis lõpuks automehaanikuks.

Prokuratuuri andmetel sai Kato vaimne seisund ilmselt hoobi pärast seda, kui naine, kellega ta oli internetis vestelnud, lõpetas temaga suhtlemise kohe pärast seda, kui mees talle endast foto saatis. Mehe viha laiema avalikkuse vastu kasvas, kui tema kommentaaridele sotsiaalmeedias ja isegi tema seal avaldatud mõrvaplaanidele ei reageeritud üldse.

Rünnak oli Jaapani kõige hullem veresaun viimase seitsme aasta jooksul ja Kato mõisteti 2011. aastal surma. Jaapani kõrgeim kohus jättis edasikaebamise järel otsuse 2015. aastal jõusse.

Kato hukkamine oli Jaapanis sel aastal esimene. Möödunud aasta detsembris hukati kolm vangi.

Jaapan on üks väheseid arenenud riike, kus on säilinud surmanuhtlus. Avalikkuse toetus surmanuhtlusele on vaatamata rahvusvahelisele kriitikale endiselt suur. Hukkamised viiakse läbi poomise teel ja tavaliselt kaua aega pärast karistuse määramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles