Eesti kehtestas ansambli Ruki Vverh liikmetele sissesõidukeelu (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ruki Vverh aastatetagune kontsert klubis Parlament
Ruki Vverh aastatetagune kontsert klubis Parlament Foto: Stanislav Moshkov

Siseministeerium kehtestas Vene ansambli Ruki Vverh liikmetele viieaastase sissesõidukeelu. Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) hinnangul pole turismi- ja lõbureisid Vene kodanikele praegusel ajal põhjendatud. 

90ndate lõpus kuulsust kogunud, ent tänaseks laiali läinud ansambli üks liikmetest jõudis möödunud reedel ühel Eesti klubiüritusel siiski osaleda.

Välisministeerium algatas seejärel liikmete viisade tühistamise. 

«Venemaa igal võimalusel ründab Ukrainat ja jätkab tapatalguid, et püüda saavutada oma põhjendamatuid eesmärke Ukrainas, ja see on vastuvõetamatu,» kommenteeris Reinsalu. Turismi- ja lõbureisid Venemaa kodanikele ei ole tema hinnangul põhjendatud. «Eriti selles kontekstis Venemaa artistide vastuvõtmine, kes käivad Venemaa poolt okupeeritud Ukraina piirkondades okupantide toetuseks kontserte andmas.»

«Eilne siseministeeriumi otsus keelata sissepääs Eesti riiki Ruki Vverhi liikmetele on ainuõige. Eesti toetab vankumatult Ukrainat ning Putini terror Ukraina ja ukrainlaste vastu on ka ohuks Eesti ja Euroopa julgeolekule,» lisas ta.

Varem on Eesti kehtestanud Venemaa artistidest viieaastase sissesõidukeelu näiteks Filipp Kirkorovile ja Polina Gagarinale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles