Kohus ei vabastanud Pätsi monumendi kiviraidurit vanglast (2)

BNS
Copy
Konstantin Pätsi monumendikonkursi võidutöö «Riigipea».
Konstantin Pätsi monumendikonkursi võidutöö «Riigipea». Foto: Tallinna linnavalitsus

Tartu maakohus ei vabastanud kolmapäeval enne tähtaega vanglast Konstantin Pätsi monumendi kiviraidurit Margus Kurvitsat, kes kannab karistust auto korduva purjuspäi juhtimise eest.

Kohus leidis, et Kurvitsa puhul on endiselt olemas oht, et ta paneb alkoholi kuritarvitanuna toime kuriteo, ja jättis ta vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastamata. Määrus ei ole veel jõustunud ja sellele saab esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul.

Auto purjuspäi korduva juhtimise eest Tartu vanglas karistust kandev Kurvits taotles kohtult ennetähtaegset vabastamist, seda toetas ka vangla ning ka prokurör nõustus vangla seisukohaga.

Tartu maakohus karistas 2019. aasta septembris Kurvitsat korduva joobes juhtimise eest pooleteiseaastase tingimisi vangistusega, millest kuulus kohe ärakandmisele 14 päeva. Ülejäänud aasta viis kuud ja 12 päeva määras kohus talle tingimisi kaheaastase katseajaga. Kohus Kurvitsalt pooleks aastaks ka juhtimisõiguse ja konfiseeris sõiduauto Volvo.

2021. aasta märtsis pikendas kohus Kurvitsa katseaega kolme kuu võrra, kuna mees oli tarvitanud alkoholi. Septembris esitas kriminaalhooldaja kohtule erakorralise ettekande, milles taotles Kurvitsale mõistetud vangistuse täitmisele pööramist, mida maakohus ka tegi. Kurvits vaidlustas maakohtu otsuse ringkonnakohtus, kuid see jättis kaebuse rahuldamata.

Skulptor Vergo Vernik taotles juunis Tallinna linnavalitsuselt Konstantin Pätsi mälestusmärgi skulptuuri valmistamise ja paigalduse tähtaja pikendamist 15. septembrini, sest alltöövõtjana kiviraiumise töid teinud kiviraidur viibib kinnipidamisasutuses.

Pätsi muuseumi juht Trivimi Velliste on Õhtulehele öelnud, et rääkis mälestusmärgi autoritega ning töö skulptuuri kallal jätkub kava kohaselt. Kuju peaks valmima augustis õigeks ajaks. «Küsimuses oli vaid üks abitööline, kes töölt kõrvaldati,» ütles ta. «Abilisi on aga rohkem kui üks. Lisaks autorid ise.» Töö tähtaeg on 3. august.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles