Haapsalu ja Lääne-Nigula lähevad raudtee rahata jätnud valitsuse vastu kohtusse (7)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Haapsalu raudteejaam
Haapsalu raudteejaam Foto: Eduard Laur

Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald teevad ettevalmistusi raudtee rahastusest ilma jätnud valitsuse vastu kohtusse pöördumiseks: halduskohtult soovitakse valitsuse otsuse tühistamist. 

«Ettevalmistus käib täie hooga,» märkis Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid (KE), kelle hinnangul oli otsus raudtee rahastus kaotada häbiväärne karistusaktsioon. 

Poliitik põhjendas, et istungit, milles otsus vastu võeti, juhtis rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) ning tol hetkel oli kohal ainult viis ministrit: «Kaja (Kallast) polnud, ka riigikogu enamus sel hetkel puudus.» 

Lääne-Nigula vallavanema Aivar Riisalu (KE) kinnitusel minnakse kohtuhaamri ette linnaga üheskoos. 

Haapsalu linnapea Urmas Sukles (valimisliit HARI) kohtusseminekust ajakirjanikuga rääkima ei soostunud: «Ega ma ei hakka plaane ajakirjandusega jagama. Vaatame,» sõnas ta lakooniliselt, avaldades samas lootust, et rong Haapsalusse siiski ühel päeval tuleb.

Kohtuteel esindab läänlasi vandeadvokaat Indrek Leppik advokaadibüroost PwC Legal.

Juuni lõpus kirjutas Postimees, et valitsus võtab nii Turba-Rohuküla raudteelõigult kui ka Tallinna haiglalt rahad ära. Täpsemalt otsustas valitsus vähendada Euroopa taastekava mahtu 360,3 miljoni euro võrra ning seega loobuda kolme suurprojekti rahastamisest. Otsust põhjendati ehitushindade hüppelise kasvu ning Euroopa Liidu toetusraha vähenemisega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles