Stroomi rannapargist kaevati välja ligi viis tonni bituumeni jääke

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Reostus Stroomi rannapargis.
Reostus Stroomi rannapargis. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Põhja-Tallinnas Stroomi rannapargis kaevati maa seest välja ligi viis tonni bituumeni jääke.

Reostusest, mis asub merest mõne saja meetri kaugusel andis märku maa seest välja pressiv vedel õline mass. Reostus avastati tänu tähelepanelikule kodanikule, kes andis teada, et maa pinnal muru peal on vedel õline laik. Keskkonnaameti, Põhja-Tallinna valitsuse ning Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti töötajad kontrollisid võimaliku reostuse lekke asukohta.

Reostus Stroomi rannapargis.
Reostus Stroomi rannapargis. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

«Haljasalal imbus maa seest välja naftaproduktile iseloomulike omadustega ainet. Keskkonnareostuse vältimiseks oli vajalik reostuse asukoht lahti kaevata, et leida reostuse allikas ja see likvideerida,» selgitas Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Kaevetööde käigus leiti suur kogus bituumenilaadset ainet. Praegu on kaevetööd lõppenud, linnaosavalitsus korraldab väljakaevatud reostuse utiliseerimise. Ala on piiratud lintidega, kuni bituumeni jäägid on ära viidud ja pinnas uuesti täidetud ning silutud.

«Oleme tänulikud aktiivsetele kodanikele, kes reostust märkasid ja sellest teada andsid. Täna on reostus eemaldatud ning sellevõrra keskkond jälle puhtam,» lausus Pihlap.

Tegemist on sel suvel juba teise juhtumiga, kus Stroomi piirkonnas on maa seest välja imbunud naftasaaduste jääke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles