Loomakaitsjad võitlevad sandistatud loomade elu eest

Irina Kablukova
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Ksenia Klotškova kinnitab, et annetajate rahast elavad organisatsioonid ei jaga loomi kaheks: peremehega ja peremeheta. Iga vigastatud neljajalgne, tiivuline või kes tahes vajab abi.
Ksenia Klotškova kinnitab, et annetajate rahast elavad organisatsioonid ei jaga loomi kaheks: peremehega ja peremeheta. Iga vigastatud neljajalgne, tiivuline või kes tahes vajab abi. Foto: Erakogu

Kui inimesel on reeglina ravikindlustus, siis lemmiklooma eest maksab üldjuhul tema omanik. Samas võivad raviarved üle jõu käia ning see sunnib pahatihti lemmiku hülgama, jättes loomakaitsjate ja -arstide otsustada, kas loom jääb ellu või mitte.

Selle aasta üks kulukamaid päästeoperatsioone algas siis, kui jaanipäeva eel läks Haaberstis elav 75-aastane naine oma üheksa koeraga jalutama ja Järveotsa tee 25 juures reguleerimata ülekäigurajal sõitis neile otsa 75-aastase mehe juhitud Audi 80.

Loomapäästegrupi juht Heiki Valner jõudis õnnetuskohale seitse-kaheksa minutit pärast kõnet. Eaka naise viis kiirabi minema, kõige raskemate vigastustega koerad saatis politsei loomade kiirabi kliinikusse. Ülejäänud tuli Valneri sõnul kokku koguda ja samuti arstide juurde viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles