Zelenskõi: Venemaast rohkem ei panusta terrorismi keegi maailmas

Copy
Venemaa rünnaku järel Bahmutis.
Venemaa rünnaku järel Bahmutis. Foto: DONETSK REGIONAL MILITARY ADMINISTRATION/Scanpix

Venemaast rohkem ei panusta terrorismi keegi maailmas, vahendas neljapäevaõhtust president Volodõmõr Zelenskõi videosõnumit ukrainlaste meediakanal Unian.

«Venemaa tuleks tunnistada terrorismi riiklikuks sponsoriks. See riik investeerib terrorismi palju rohkem kui keegi teine,» tõdes president.

Riigipea tänas USA senaatoreid, kes kiitsid üksmeelselt heaks resolutsiooni, mis kutsus Ühendriikide välisministeeriumi üles liigitama Venemaa terrorismi toetavaks riigiks. Zelenskõi kutsus teisi riike USA senaatorite eeskuju järgima.

«Ukrainas võib võtta suvalise päeva – tänase või mis tahes muu päeva pärast 24. veebruari –, et sellele kinnitust leida. Keegi maailmas ei tegele terrorismiga rohkem kui Venemaa. See nõuab tõesti õiguslikku vastust globaalsel tasandil. Ja selleks pole ühtegi ratsionaalset põhjust, et sellist reaktsiooni juba pole olnud,» rääkis Zelenskõi.

President tõi välja, et viimastel päevadel anti ainuüksi pealinnas Kiievis neli õhuhäiret.

«Vene armee tegi raketirünnakuid Kiievi oblastis, pommitas taas Mõkolajivit ning jätkas strateegiliselt mõttetute ja jõhkrate rünnakute jada Donbassis. Ma tänan kõiki, kes selle terrori vastu võitlevad,» toonitas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles