NÄDALA KRIMI ⟩ Kunagised surmamõistetud jõuavad taas tänavatele (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eluaegset vanglakaristust kandnud ja tingimisi vabastatud Oleg Pjatnitski elab nüüd Ämaris, õe Lida juures.
Eluaegset vanglakaristust kandnud ja tingimisi vabastatud Oleg Pjatnitski elab nüüd Ämaris, õe Lida juures. Foto: Mihkel Maripuu

Ränkade kuritegude eest 1990. aastatel surma mõistetud, hiljem eluaegse vangistuse saanud kurjategijatel täitub 25 järjestikust aastat trellide taga, mis tähendab, et kohtud hakkavad arutama nende ennetähtaegset vabastamist. Praeguseks on vanglast välja saanud viis eluaegset vangistust kandnud meest, neist kaks jalutas vanglaväravast välja kuu aega tagasi.

Tänavu avaneb veel kahele eluaegsele esmakordne võimalus vabaneda vanglast, kohus hakkab nende vabastamist arutama sügisel. Kolm eluaegset vangi, kelle vabastamine on varem tagasi lükatud, saavad tänavu uue võimaluse taotleda kohtult enda vabastamist.

Neli eluaegset vangi on oma karistuse ära kandnud ehk nad olidki oma elu lõpuni vanglas. Viimati suri vanglas Lihula tulistaja Mikk Tarraste, kes tegi tänavu 4. juunil enesetapu. Tarraste on ühtlasi kõige vähem aega vanglas veetnud eluaegne vang, politsei pidas ta kinni 6. juunil 2020, seega viibis ta trellide taga kaks päeva vähem kui kaks aastat. Enne Tarrastet oli kõige vähem vangis viibinud eluaegne vang Mais Avetisjan, kes suri 2003. aastal, olles oma karistusest ära kandnud vähem kui neli aastat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles