PPA hakkab piirama eile uppunud laevalt Tallinna lahte lekkinud kütust (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: PPA

PPA hakkab täna piirama kütusereostust, mille eile Tallinna lahel uppunud laev põhjustas.

Laupäeval Tallinna lahel kell 18.20 uppunud väikelaevalt lekib nüüd kütust, mistõttu alustatas PPA koostöös päästeametiga reostustõrjepoomide panekuga. Hetkel on sündmuskohal päästeameti Pirita töölaev ja reostustõrjevõimekusega laevastiku laev Raju.

PPA operatiivjuhi Tago Trei sõnul ei õnnestunud eile enne pimedat ilmastikuolude ja tugeva lainetuse tõttu reostustõrjepoomid vette panna. «Täna hommikul jätkas laevastiku laev Raju koostöös päästeametiga poomide panekut ning praeguseks on reostusala suures osas piiratud. Esialgsetel andmetel oli laevas õnnetuse hetkel 12 tonni kütust, sellest osa põles tulekahju käigus ära ning osa jäi laeva paaki. Hetkel ei ole teada, kui suur hulk kütust välja võis lekkida,» ütles Trei.

Reostuse kiht on Trei sõnul sedavõrd õhuke, et seda ei õnnestu koristada, kuid selle levikut takistavad reostustõrje poomid. «Võimalik, et niivõrd õhuke reostuse kiht hajub ise. Laev Raju jääb veel sündmuskohale reostust piirama ja seirama.»

PPA merevalvekeskus sai esimese teate hädas väikelaevast Tallinna lahes eile kell 15.39. Esialgsetel andmetel tabas seda tehniline rike. Õige pea pärast seda süttis väikelaev põlema. Laeva pardal viibinud kümnel inimesel õnnestus evakueeruda päästeparvele ja keegi neist sündmuse käigus viga ei saanud. Läheduses viibinud ja abivajajaid märganud jaht merelised peale ning toimetas nad kaldale.

«Suured tänusõnad läheduses viibinud purjejahi meeskonnale, kes esimesena evakueerunud päästeparve enda hoole alla võttis. Samuti täname sündmuse lahendamisel abiks olnud Tallinna vabatahtliku merepääste meeskonda, kes eile kiirelt reageerisid ning evakueerunud inimesed omakorda Kakumäe sadamasse toimetasid ning neid abistasid. Aitäh ka päästeameti meeskonnale, kes kustutustööde ja poomide panekuga aitasid,» ütles Trei.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles