Zelenskõi sõnul ei jää ükski Venemaa vägede rünnak vastuseta

BNS
Copy
Venemaa viimase rünnaku järel Mõkolajivis.
Venemaa viimase rünnaku järel Mõkolajivis. Foto: PRESS SERVICE OF THE MYKOLAIV REGIONAL PROSECUTOR'S OFFICE/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenski kinnitas pühapäevaõhtuses pöördumises rahva poole, et ükski Vene vägede rünnak ei jää Ukraina sõjaväe ja luure vastuseta, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

«Täiemahulise sõja 158. päeval leidis aset üks jõhkramaid rünnakuid Mõkolajivis ja selle ümbruses – kümned raketid ja raketid. Vene rünnak nõudis Aleksei Vadaturski elu, kes oli ühe Ukraina suurima põllumajandusettevõtte Nibulon asutaja ja Ukraina kangelane. Meie sõjaväe ja luure poolt ei jää ükski Venemaa löök vastuseta. Ukraina relvajõud on valmis reageerima okupantide igale uuele tegevusele,» rõhutas Zelenskõi.

Presidendi sõnul ei suuda Venemaa terroristid hävitada Ukraina sotsiaalset ja tootmispotentsiaali ning marssida läbi varemete.

«Ukraina ja meie inimesed ning meie võimed ja võimalused on kindlasti tugevamad, kui mistahes Venemaa raketid ja mürsud,» ütles riigipea.

Zelenskõi sõnul püüab Vene armee nüüd tugevdada oma positsioone Lõuna-Ukraina okupeeritud piirkondades, kus on kasvanud sõjategevuse aktiivsus. Osa Vene vägesid idapoolsetelt positsioonidelt viiakse presidendi andmetel lõunasse Hersoni oblastisse ja Zaporižžja piirkonda.

«Aga see neid seal ei aita,» sõnas riigipea.

Zelenskõi hinnangul pole Venemaal strateegiliselt mingit võimalust seda sõda võita.

«Ja me peame vastu pidama, et taktikalisel tasandil tunneks terroririik oma lüüasaamist. Peame vastu pidama lõunas, idas ja üldse igal pool. Pidage vastu kaitses, diplomaatias, poliitikas. Säilitage meie ühtsus ja mitte ainult võiduni, vaid ka pärast seda, et kvalitatiivselt taastada kõik okupantide poolt hävitatu,» jätkas riigipea.

Zelenskõi avaldas veendumust, et nii kõik saabki olema.

President märkis, et on väga tänulik kõigile kodumaa kaitsjatele.

«Olen tänulik igale Mõkolajivi kodanikule vapruse ja jõu eest ning linna ja piirkonna kaitsmise eest. Tänulik Nikopoli, Harkivi, Krõvõi Rihi ja kogu Dnipropetrovski oblasti elanikele. Tänulik Zaporižžja ja selle ümbruse tugevatele inimestele. Tänulik kõikidele Hersoni oblasti ukrainlastele ja kõigile, kes kaitsevad Odessat okupantide pealetungi eest,» rääkis Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles