Ühendriikidel õnnestus tappa Al-Qaeda juht Al-Zawahiri

Copy
Ayman al-Zawahiri kunagises videoläkituses.
Ayman al-Zawahiri kunagises videoläkituses. Foto: AFP/SCANPIX

Ühendriikidel õnnestus Afganistanis korraldatud droonirünnakus tappa terrorivõrgustiku Al-Qaeda juht Ayman al-Zawahiri, teatasid esmaspäeval meediakanalid.

Sihtmärgi tapmisest teatasid teiste seas väljaanded New York Times ja Washington Post ning telekanal CNN.

President Joe Biden pidi hiljem esmaspäeval operatsiooni kohta tegema pöördumise televisioonis. Esialgu pole täpsustatud, kus esiterrorist oma lõpu leidis.

Meedia andmetel tapeti mees ilmselt droonirünnakus.

Teisipäeva varahommikul kirjutas Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid sotsiaalvõrgustikus Twitter, et linna Sherpuri piirkonnas asuvale elumajale korraldati õhurünnak.

«Vahejuhtumi olemust esialgu ei avaldatud. Islamiemiraadi julgeoleku- ja luureagentuurid uurisid juhtunut ja jõudsid järeldusele, et rünnaku korraldasid Ameerika droonid,» seisis Mujahidi postituses.

Egiptuse päritolu kirurg Al-Zawahiri oli maailma tagaotsitumaid terroriste ja on tunnistatud 2001. aasta 11. septembril Ühendriikide vastu suunatud ligi 3000 hukkunuga rünnakute üheks organiseerijaks.

Terrorist on ennast sellest ajast saadik peitnud ja asus terrorivõrgustikku juhtima pärast selle eelmise juhi Osama bin Ladeni tapmist Pakistanis 2011. aastal. USA oli Al-Zawahiri eest välja pannud 25 miljoni dollari suuruse pearaha.

Al-Zawahiri oli pidevalt pahuksis terrorirühmitusega Islamiriik ja vandus 2016. aastal ustavust Afganistani Talibani juhile Hibatullah Akhundzadale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles