FOTOD ⟩ Punahaubitsast tühjaks jäänud platsil seisnud ekskavaator pandi öösel põlema (29)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Eile veeti Auvere elektrijaama ja õlitehase juurest ära nõukogude haubits. Ainsana jäi platsile maha aga haljastustöödeks tellitud ekskavaator, mis öösel seni teadaoleva info põhjal põlema pandi. Oli see pahameelest haubitsa äraveo tõttu või üldse muudel põhjustel, ei oska ametnikud veel kommenteerida. 

Häirekeskus sai teate põlevast ekskavaatorist öösel kella 2 paiku, misjärel sõitsid päästjad sündmuspaigale masinat kustutama. Politsei sai teate toimunud põlengust kella 2.30 ajal. «Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi 203 alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist,» täpsustas pressiesindaja. 

Ekskavaator seisis platsil 

Eesti Energia võttis teisipäeval Auveres elektrijaamade ja õlitehaste juures postamendilt maha punaarmee haubitsa ja toimetas selle Sinimäe sõjamuuseumisse, kirjutas Põhjarannik

Punahaubitsa teisaldamise küsimus tuli päevakorda aga siis, kui Eesti Energia hakkas elektrijaama hooviala korrastamist planeerima: «Täpsemalt on meil plaanis parandada liiklusohutust ja parkimistingimusi ning paigaldada uusi bussiootepaviljone. Samuti korrastame haljastust,» selgitas ettevõte. Planeeritud töödeks võeti appi ekskavaator.

«Ekskavaator, mis möödunud öösel põles, ei viinud haubitsat minema. See oli tellitud haljasala planeeritud korrastustööde tegemiseks,» märkis pressiesindaja. Ööseks oli punahaubits ära veetud ning seda vedanud veok minema sõitnud, küll aga jäi nüüdseks põlenud ekskavaator platsile tööd ootama.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles