ETTEVAATUST ⟩ Pirital on sagenenud vargused

Copy
Varas.
Varas. Foto: Raigo Pajula

Viimasel ajal on Pirital sagenenud eluhoonetesse sissemurdmised ja vargused. Lõhutud akende ja uste kaudu sisenedes on majadest varastatud nii ehteid, jalgrattaid, tõukerattaid kui ka muid väärtuslikke esemeid.

«Menetluste käigus on kahtlustatavate ring hakanud välja joonistuma, kuid jätkame aktiivset uurimistööd, töötame läbi turvakaamerate salvestisi ja kogume tunnistajate ütlusi, et vargad esimesel võimalusel kinni pidada,» selgitas Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin.

«Praeguste juhtumite põhjal pole põhjust arvata, et vargad oleksid inimestele füüsiliselt ohtlikud,» märkis Milenin. Siiski sõnas ta, et pikanäpumeestele peale sattudes ei tasu riskida, hakates ise neid kinni pidama, vaid esimesel võimalusel tuleb teavitada politseid.

Hoia öösel aknad suletuna

Varguste ennetamiseks tuletab Milenin meelde, et kui koduomanik unustab uksed lukustada, aknad lahti või isegi õhutusasendisse, on varaste jaoks pool tööd juba tehtud. Samuti ahvatleb vargaid kõik väärtuslik, mis on jäetud nähtavale vedelema, näiteks terrassile või aknalauale.

Sestap on oluline meelde tuletada, et olles ise oma vara esmased kaitsjad, saame väikeste tegudega vargusi ennetada. Siinkohal tuleb appi koduvalve, mis annab sissemurdmisest viivitamatult teada. Kui unustad toast lahkudes oma kodu valverežiimile panna, saad seda teha mistahes ajal, kasutades koduvalve mobiilirakendust.

Milenin tuletas meelde, et kuna varastele meeldib tegutseda varjatult, tasub kasutusele võtta kõik abinõud, mis pikanäpumehi eemale peletavad – lukud, valgustus, signalisatsioon ja kaamerad. «Kui piirkonnas elab teisi usaldusväärseid inimesi ja on aktiivne kogukond, liituge naabrivalve programmiga,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles