FOTOD Narva tanki juurde kogunes rahvahulk, linnapea Katri Raik nimetab toimunut provokatsiooniks (55)

Ilja Smirnov
, Severnoje Poberežje
Copy

Kolmapäeva õhtul kogunes Narvas tanki T-34 monumendi juurde kümneid inimesi, mille tõttu on kõrval kulgeval maanteel liiklus häiritud. Narva linnapea Katri Raik nimetas toimuvat provokatsiooniks.

Politseist öeldi ajalehele Severnoje Poberežje, et vähemalt kolm politseiekipaaži kontrollib kohapeal olukorda. Kella 23.50 paiku kinnitas PPA pressiesindaja, et olukord on rahulik ning inimesi on jäänud tanki juures vähemaks. Narva politseijaoskonna välijuhi Ilja Kulpini sõnul pole rahvakogunemisel seni korrarikkumisi olnud.

Kohale tulnute seas levis kuuldus, justkui olevat Narvas tanki demonteerimiseks valmis pandud tehnika, sealhulgas kraana. See informatsioon ei leidnud mingit kinnitust.

Narva linnapea Katri Raik ütles, et ta on olukorraga kursis ja nimetas linnaelanike kogunemist väga ärevaks märgiks.

«See on kellegi provokatsioon ja tuleb otsida provokaatorit. Põhjust paanikaks pole,» sõnas linnapea.

Raik lisas, et 4. augustil koguneb vabariigi valitsus istungile, kus muu hulgas arutab nõukogude monumentide küsimust.

Neljapäeval kohtuvad ka Narva linnavolikogu fraktsioonide juhid, et arutada, mida nõukogude monumentidega ette võtta.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak kinnitas kella 19.20 paiku Postimehele, et tankimonumendi juurde kogunes suurem rahvahulk ja sadakond sõidukit. «Politsei on kohapeal olukorda jälgimas eelkõige eesmärgiga tagada avalik kord ja jälgida, et ei esineks provokatsioone ja keelatud sümboolikat. Hetkel on kogunemine möödunud rahulikus rütmis ja vahejuhtumeid esinenud ei ole,» teatas pressiesindaja.

Teisipäeval veeti Auvere elektrijaama ja õlitehase juurest ära nõukogude haubits. Ainsana jäi platsile maha aga haljastustöödeks tellitud ekskavaator, mis öösel seni teadaoleva info põhjal põlema pandi.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles