Esimeheks kandideeriv Jaan Toots Keskerakonna opositsiooni kukkumisest: Kaja Kallasele ei saa küll midagi ette heita (6)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Foto: Ragnar Peets

Keskerakonna ja riigikogu esimehe Jüri Ratase kõrval kandideerib partei juhivalimistel esimeheks ka Tartu piirkonna juht Jaan Toots, kes otsustas enda sõnul kandideerida seepärast, et erakond ei ole viimastel aastatel hästi hakkama saanud. Toots ütles Postimehele antud intervjuus, et Keskerakonnas on vaja palju muuta ning nende muutuste elluviimisteks sõidab ta praegu mööda Eestit ringi, et veenda erakonna piirkondi enda poolt hääletama.

Keskerakonna juhivalimistel pole üle kuue aasta olnud Jüri Ratase kõrval teist kandidaati. Nüüd pürib tema kõrval esimeheks erakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots, kes sai tuntuks erakonna Tartus opositsiooni viimisega, kui piirkonnas tekkisid suured sisetülid nii-öelda Aadu Musta ja Monica Ranna leeriga. Toots rõhutab siiani, et opositsiooni otsustati ise astuda ja Urmas Klaasi juhitud Reformierakonna linnavalitsusest neid välja ei visanud.

Paljud mõtlevad, kas Tootsi kandidatuur endise peaministri kõrval on puhtalt konkurentsi pakkumiseks. Niisama pole ju pikaaegset esimeest troonilt heita võimalik. «Ma kandideerin esimeheks väga tõsiselt, nalja pärast ei ole ma kunagi elus midagi teinud.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles