Zelenskõi kiitis Šveitsi ühinemist Venemaa vastaste sanktsioonidega

BNS
Copy
Kaader Mõkolajivist.
Kaader Mõkolajivist. Foto: Kostiantyn Liberov/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi nimetas kolmapäeval Šveitsi liitumist Euroopa Liidu Venemaa vastaste sanktsioonidega väga oluliseks signaaliks kogu maailmale, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Šveits ühines täna Euroopa Liidu seitsmenda sanktsioonide paketiga ja ma olen selle eest tänulik. Kui selline riik ei jää väärtuste ja inimmoraali kaitsmisel neutraalseks, siis on see väga oluline signaal kogu maailmale,» rõhutas riigipea.

Šveitsi võimud kehtestasid Moskvale uue sanktsioonipaketi, mis keelab sarnaselt Euroopa Liidu kehtestatud meetmetele kulla impordi Venemaalt, teatas kolmapäeval Šveitsi valitsus avalduses.

Avalduse kohaselt hakkab 3. augustist kehtima keeld Venemaalt kulla ja kullatoodete ostmiseks, sisseveoks või transportimiseks. «Keelatud on ka kõik nende kaupadega seotud teenused,» seisis avalduses.

Šveits kehtestas sanktsioonid ka Vene suurpangale Sberbank, külmutades selle vara.

Samas seisab avalduses, et ükski Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidest ei ole suunatud kolmandate riikide ja Venemaa vahelise põllumajandus- ja toidukaupadega kauplemise vastu.

Šveitsi valitsus lisas, et sarnaselt EL-iga tegi nemadki kaks erandit – selliste toodetega seotud toimingute ja nafta transportimisele kolmandatesse riikidesse.

21. juulil kehtestas Euroopa Liit Ukraina sündmuste tõttu järjekordse Venemaa vastaste piirangumeetmete paketi. Uus sanktsioonipakett sisaldas eelkõige keeldu kulla otseseks ja kaudseks impordiks, ostmiseks või ülekandmiseks, mis on energiaressursside järel Venemaa kõige olulisem ekspordiartikkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles