GRAAFIKUD ⟩ Sügisese koroonapuhangu ohjes hoidmine jääb inimeste õlgadele (1)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Tallinna keskhaiglas end Covid-19 vastu vaktsineerida lasknud tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) ning riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa) kutsuvad kõiki üles vaktsineerima, sest pärast suhteliselt rahulikku aega hakkab viirus peagi möllama.
Lääne-Tallinna keskhaiglas end Covid-19 vastu vaktsineerida lasknud tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) ning riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa) kutsuvad kõiki üles vaktsineerima, sest pärast suhteliselt rahulikku aega hakkab viirus peagi möllama. Foto: Sander Ilvest

Üha kasvavas koroonaviirusega nakatumises panevad teadusnõukoda ja erinevad ametkonnad esimese hooga kogu vastutuse inimestele ja isiklikule ohuhinnangule.

Valitsusele nõu andva teadusnõukoja juht professor Toivo Maimets ütleb, et juba kevadel koostati uus kava, milles nähti ette viiruse naasmist eri raskusastmetel. «Kui meil tuleb leebe stsenaarium, kus me ka täna oleme, pole vaja väga radikaalseid abinõusid. Teised variandid on raske stsenaarium ja uus pandeemia, viimasega kukuksime tagasi kahe ja poole aasta tagusesse aega. Praegu ei oska keegi ennustada, kas leebest variandist võiks sügiseks saada raske stsenaarium. See ei juhtu iseenesest – täna näeme, et enamus viirust on Omikron 5 tüvi. See on väga nakkav, viroloogilisest seisukohast on see üks nakkavamaid viiruseid üldse,» räägib Mai­mets. Hea külg on seejuures, et vaadates intensiivraviosakondade näitajaid ja juhitaval hingamisel olevate inimeste arvu, oli 1. augusti seisuga intensiivravis neli inimest, kellest üks oli juhitaval hingamisel. Haiglates oli 146 koroonapositiivset.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles