Kohus vabastas uimastiärika enne tähtaega vanglast

BNS
Copy
Viru vangla Jõhvis. 
Viru vangla Jõhvis. Foto: Sander Ilvest

Tartu maakohus vabastas neljapäeval viieaastase vangistuse kandmisest enne tähtaega Venemaa kodaniku, kes tegeles Eestis uimastite hankimise ja müümisega ning aitas kuriteokaaslastel välja petta ligi 50 000 eurot.

Kohus leidis, et seni ära kantud karistus on oma eesmärgi täitnud ning Ivan Mikhaylovi võib vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastada. Kohus vabastas mehe tingimisi kuuekuulise katseajaga ja ei kohaldanud tema suhtes käitumiskontrolli, kuna ta kuulub Eestist väljasaatmisele.

Viru maakohus tunnistas 2018. aasta 4. detsembril Ivan Mikhaylovi süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, uimastite alaealisele edasiandmises, kehalises väärkohtlemises ja arvutikelmusele kaasaaitamises. Kohus mõistis Mikhaylovile kuritegude eest kokku 5 aastat ja 1 kuu vangistust. Kuna mees viibis enne kohtuotsust ligi aasta aega vahi all, arvati see aeg karistuse kandmise aja hulka. Mikhaylov oleks vanglast vabanenud järgmise aasta 11. jaanuaril.

Ivan Mikhaylov omandas koos kaaslastega 2017. aastal Narvas suures koguses narkootilisi aineid amfetamiini, marihuaanat ja kokaiini, mida müüs ja andis teistele edasi. Lisaks müüs ta samal aastal üle 130 korra alaealistele marihuaanat ja 12 korral amfetamiini.

2014. aastal registreeris Mikhaylov enda nimele firma ja avas SEB pangas arve ning edastas internetipanga paroolid kuriteokaaslastele, kes kasutasid kontot kelmuse teel saadud raha ülekandmiseks. Kokku kanti kontole 40 475 Inglise naela ehk 49 885 eurot. Osa rahast võttis Mikhaylov pangaautomaatidest sularahas välja, osa aga kandis üle teiste isikute arvetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles