Politseinikku süüdistatakse kahtlusalusele uurimisinfo lekitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigiprokuratuur saatis kohtu alla Lääne prefektuuri kriminaalpolitseis töötanud mehe, kellel lasub süüdistus kahtlustatavale uurimisandmete lekitamises.

Eeluurimisel kogutud andmetel edastas Lääne prefektuuri kriminaaltalituse vanemmenetleja ametikohal töötanud 46-aastane mees 2010. aasta jaanuaris ühele kahtlusalusele kriminaalasja kohtueelse menetluse andmeid, millega raskendas tõendite kogumist.

Kui politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo politseiniku ebaseadusliku tegevuse paljastas, esitas riigiprokuratuur talle süüdistuse kriminaalasja kohtueelse menetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises. Karistusseadustik näeb sellise süüteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Pärnu maakohus hakkab politseiniku süüasja arutama mai lõpus. Mees jätkab ka praegu tööd politseis, kuid on üle viidud teisele ametikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles