FOTOD ⟩ Eestisse saabus visiidile USA dessantlaev

Postimees
Copy

Täna hommikul sildus Tallinna Vanasadama kail Ameerika Ühendriikide dessantlaev USS Gunston Hall.

«Gunston Hallil on Eesti külastamise üle väga hea meel, tugevdades meie riikide vahelisi suhteid,» ütles USS Gunston Halli komandör kaptenleitnant Beth Nelson. «Aasta alguses oli meil võimalus teha koostööd Eesti kaitseväega suurõppusel Siil. Meie merejalaväelased olid tänulikud külalislahkete kohalike elanike ja võimaluse eest näha kaunist Saaremaad. Oleme tänulikud Eestile ning meie Balti liitlastele ja partneritele jätkuva koostöö eest rahu ja stabiilsuse nimel.»

Sadamas viibides korraldab Gunston Hall laevatuuri Eesti kaitseväe ja valitsuse esindajatele, sealhulgas Eesti mereväelastele, andes meeskonnale võimaluse tänada Eestit Tallinnasse vastuvõtmise eest.

«Tervitan rõõmuga liitlaseid Ameerika Ühendriikidest, kelle üha suurem osalus Läänemere õppustel ning sadamakülastustel näitab selgelt, et nad ei ole siin ainult sõnades vaid ka tegudes,» ütles mereväe ülem kommodoor Jüri Saska.

Lisaks USS Gunston Hallile külastas USA mereväe laevadest Eestit kaks kuud tagasi ka dessantlaev USS Kearsarge, millest mõlemad laevad kuuluvad samasse dessantvalmidusüksusesse. Visiit toimus vahetult pärast suurõppust Siil, kus mõlemad laevad ka osalesid.

Õppuse raames sooritasid mõlema laeva pardal olevad merejalaväelased maabumisharjutuse Saaremaa rannikul Tagalahe lõunaosas.

Dessantvalmidusüksusesse Kearsarge kuulub kolm dessantlaeva: lipulaev USS Kearsarge, USS Gunston Hall ja USS Arlington. Lisaks on alaliselt laevade pardal mitu tuhat merejalaväelast USA 22. merejalaväe ekspeditsiooniüksusest.

USS Gunston Halli saabumine Tallinnasse tähistab kõigi kolme laeva ühinemist Läänemeres, mis toimub nende praeguse teenistuse rotatsiooni käigus esimest korda.

Sel ajal, kui Gunston Hall külastab Tallinna, on Kearsarge visiidil Helsinkis. Arlington aga külastab Stockholmi. Need sadamakülastused näitavad USA pühendumust teha koostööd olulisemate NATO liitlas- ja partnerriikidega, et säilitada turvalisus ja stabiilsus Läänemere piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles