Endised politseijuhid: korrakaitsjad saavad Narvas hakkama (8)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Narva tankimonument.
Narva tankimonument. Foto: Mihkel Maripuu

Endised politseijuhid usuvad, et ükskõik milliseks olukord Narvas tanki teisaldamisel kujuneb, suudavad korrakaitsejõud sellega hakkama saada.

Endine siseminister ja Põhja prefekt Kristian Jaani kinnitas, et praegu töötavad politseis siiski professionaalid, kes oskavad lahendada mitmesuguseid olukordi. «Olen veendunud, et politsei suudab hakkama saada ka Narvas,» lausus Jaani.

Pronksiööaegne politseijuht Raivo Aeg (Isamaa) ütles, et ilmselt on Narva olukorra lahendamisel tegemist nii politseil kui ka kaitsepolitseil, sest sellistel puhkudel on alati olemas provokaatorid, kes üritavad õhutada inimesi rahutustele, ja kõige esimese asjana tulebki sellised inimesed välja selgitada ning elimineerida. «Töö nendega peab olema resoluutne ja võib-olla ka karm,» lausus Aeg, lisades, et samuti on oluline varuda piisavalt jõuressurssi, tehes seda pigem varuga, et mitte hiljem tõdeda, et kohapeal oli liiga vähe politseinikke. Kui tanki teisaldamisel läheb olukord käest ära, peab Aegi sõnul olema piisavalt reageerimisvõimekust.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles