Merevägi tunnustas Kalle Laanetit teenetemärgiga

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Ints Kalnins

Mereväe ülem kommodoor Jüri Saska andis Kuressaare merepäevade pidulikul rivistusel endisele kaitseministrile üle mereväe teenetemärgi «Usk ja Tahe» kuldankru.

«Üle 25 aasta on räägitud, kalkuleeritud ja kirjutatud, milline Eesti merekaitse olema peaks, aga see ei jõudnud kuskile. Kui häda oli käes ja olukord raske, tuli saarlane, kes selle ära tegi. Eestil on nüüd üks merevägi ja selle eest tahab merevägi ka härra Kalle Laanetit tänada,» ütles mereväe ülem kommodoor Jüri Saska.

Mereväe teenetemärk «Usk ja Tahe» antakse välja isikule abi eest, innustuseks ja püüdluseks ning autasuks saavutuste eest mereväe tegevuses. Kuldankur on «Usk ja Tahe» kõige kõrgema klassi teenetemärk.

Mereväe arengusse oli kaitseministrina Kalle Laaneti suurim panus Politsei- ja Piirivalveameti ja mereväe laevastike ühinemise algatamine, mis saab teoks 2023. aastaks.

Tema ametiajal sõlmiti ka mereväe rannikukaitserakettide ning meremiinide hankelepingud. Esimesed meremiinid jõudsid Eestisse eelmise aasta detsembris ning esimesed raketid saabuvad järgmisel aastal.

Kalle Laanet on Eesti poliitik ja endine politseiametnik. Ta oli kaitseminister alates eelmise aasta 26. jaanuarist kuni tänavu 18. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles