REPORTAAŽ «Kõik on kindlad, et see lammutatakse, muuseumist ei teata midagi»: aktivistid tahavad selgust tanki saatuse kohta (2)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy

Reedese ja laupäevase vaatluse järgi valvab Narvas Nõukogude tankimonumendi juures pidevalt kümmekond inimest, kes end «monumendi veteranideks» nimetavad. Need on erinevad inimesed, kes üksteist varem ei tundnud. Inimesed pole kuulnud mõttest viia tank muuseumisse, millest president Alar Karis oma reedeses pöördumises rääkis, ja kõige rohkem kardetakse, et see lihtsalt hävitatakse. Valitsevad üldine usaldamatus ja infopuudus.

Naised valmistavad süüa, hoolitsevad sanitaartingimuste eest ja koostavad homseks ostunimekirja. Mõned aktivistid korrastavad monumenti ennast, eemaldades närbunud lilled ja põlenud küünlad. Keegi seisab õngega jõekaldal, keegi joonistab plakateid, mis keelavad monumendi territooriumil alkoholi joomise, ja keegi riputab neid juba üles. 

«Ei saa panna inimesi sellise valiku ette, et kas nii või teisiti. Peab suutma rääkida ja üksteist kuulata, ilma et tõukaks vastanduma. Meie rahvas on tanki pärast väga mures, kõik on kindlad, et see lammutatakse, muuseumist ei tea eriti keegi,» kurdab Viktor infopuuduse üle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles